СУНЦОКРЕТОВ МЕД

slika

Сунцокретов мед је у свету високо котиран. Највећи произвођачи су Француска и Шпанија. Само су чиста медљика и неке специјалне хомогене врсте медова испред њега по квалитету. Разлог је изузетно висока концентрација цветног полена и неких минерала растворених у сунцокретовом меду. Његова боја варира од жуте до наранџасте. Пријатног је укуса. Код нас ова врста меда није на цени због његове особине да се брзо ушећери. Ретко када остаје у течном стању дуже од четрдесетак дана. Иако је мед боље конзумирати ушећерен, јер се тада више задржава у устима, чињенице да ми навике тешко мењамо и да је понуда ове врсте меда на нашим просторима релативно велика, довеле су до тога да је сунцокретов мед, апсолутно неправедно, потиснут иза неких реално мање квалитетних медова.

Особине Сунцокретовог меда: пријатног укуса и мириса. Специфична структура сунцокрета чине мед препознатљивим. Сунцокретов мед садржи ензиме, минерале, органске киселине, витамине …

Деловање: благотворно делује код стомачно-цревних, плућних и бубрежних обољења, а нарочито болести срца и крвних судова. Делује и на зарастање рана, дерматитис, ринитис, синуситис. Препоручује се срчаним болесницима, старијим особама којима је потребан одмор и додатна енергија, као и деци у развоју.

Примена: кафена кашика пре доручка, или растворен у млакој води, млеку, чају, или у јабуковом сирћету.

СУНЦОКРЕТОВ мед који се тренутно налази у продаји је настао у Банату на територији села Неузина познатом по разноликости биљног и животињског света око реке Тамиш која је у том делу још незагађена. О екологији тог краја сведочи присуство рода у самом селу, и видре у реци Тамиш.

Производи у понуди

СУНЦОКРЕТОВ 960 гр 1.110,00 din.
СУНЦОКРЕТОВ 480 гр 660,00 din.
СУНЦОКРЕТОВ 380 гр 540,00 din.
Поручи мед